Kyllähän se niin on, ettei sillä ole mitään merkitystä, kuinka hyvät paperit sinulla on opettajan opinnoistasi. Työn saantiin vaikuttavat vain muutamat seikat.

Sivuaineet ratkaisevat paljon. Jos vasta mietit, mitä valitsisit erikoistumisopinnoiksesi, niin tässä pari neuvoa työllistymisen kannalta:

1) Jos olet työmotivoitunut etkä opiskelumotivoitunut, valitse tekninen työ ja liikunta (nimenomaan poikien liikunta). Jos liikunta ei onnistu millään, on musiikki hyvä vaihtoehto.

2) Jos olet motivoitunut opiskelemaan paljon, valitse matematiikka tai äidinkieli ja tee niitä niin paljon, että saat kaksoispätevyyden myös aineenopettajaksi.

Jos mahdollisuutesi valita on jo ohi, ei voi kuin surkutella. Ainoa toivosi enää on, että olet mies. Jos satut olemaan mies, ei ole väliä, mitä olet opiskellut sivuaineenasi, sillä miesten oletetaan aina olevan parempia opettamaan sekä liikuntaa että teknistä työtä. Ei paljon haittaa, jos olet itse koulussa valinnut tekstiilityön puolen, onhan teknisen osaamisen oltava sinulla jo kromosomeissa. Myöskään graduarvosanallasi ei ole merkitystä, sillä vaikka se olisi huono, on se miehen kohdalla hyväksyttävää; eiväthän pojat jaksa keskittyä nuorena mihinkään pilkun viilaamiseen, kun on tärkeämpää opetella elämää opiskelijaelämän kautta. Heh heh.

Mutta jos olet nainen. Jos olet nainen, voit heittää kaiken toivon vakiviran saamisesta. Tai no, ainahan voi tapahtua ihme:
jospa kuitenkin löydät peniksen hameesi alta...